mobil menü

Eti Tarifleri

Eti Lifalif ile Yulaflı Kakaolu Muhallebi Tarifi

TÜM TARİFLER

MALZEMELER

  • 16 çorba kaşığı Eti Lifalif Yulaf Ezmesi
  • 8 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 6 çorba kaşığı bal
  • 1 avuç fındık
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencereye Eti Lifalif Yulaf Ezmesi´ni, sütü, kakaoyu ve 1 tutam tuzu ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. 4-5 dakika sonra yulaflar iyice açılır ve muhallebi kıvamı almaya başlar. Göz göz olana dek pişirmeye devam edin. Ardından 1 dakika daha pişirip altını kapatın. Karıştırmaya devam ederek biraz soğutun. İçine bal ekleyip karıştırmaya devam edin. Balı çok sıcakken ve iyice soğuduktan sonra eklemeyin. Fazla soğukken ekleyince muhallebinin kıvamı cıvıyor ve katılaşmıyor. Muhallebiyi kaselere pay ettikten sonra oda sıcaklığında yarım saat bekletin ve ardından buzdolabına koyun. Servis etmeden önce 1 avuç fındığı kabaca dövün. 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi ve fındıkları muhallebilerin üzerine serperek servis edebilirsiniz.
Paylaş
Eti Lifalif ile Yulaflı Kakaolu Muhallebi Tarifi

Tarifi izlemek için tıklayın.