mobil menü

Eti Tarifleri

Eti Burçak’lı Portakallı Pelte Tarifi

TÜM TARİFLER

Porsiyon: 4 kişilik

Malzemeler


  • 1,5 paket Eti Burçak Klasik Bisküvi
  • 50 g tereyağı, eritilmiş
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu

Peltesi için


  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için


  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı un

Hazırlanışı


  • Muhallebi için sütü, nişastayı, şekeri ve vanilyayı tencereye alıp iyice çırpın.
  • Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  • Ocaktan alıp servis bardaklarının yarısına paylaştırın.
  • Bisküvi topları katmanı için bisküvileri, eritilmiş tereyağını, portakal suyunu mutfak robotunda karıştırıp küçük toplar elde edin.
  • Bisküvi toplarını muhallebinin üzerine yerleştirin.
  • Bu arada pelteyi hazırlayın. Bunun için portakal suyunu, suyu, nişastayı, şekeri ve vanilyayı tencerede karıştırın.
  • Orta ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  • Ocaktan alın, ılınınca bisküvi toplu muhallebinin üzerine dökün.
  • Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Paylaş
Eti Burçak’lı Portakallı Pelte Tarifi

Tarifi izlemek için tıklayın.