mobil menü
Basında Eti
Tüm Basında Eti

Eti Burçak ve WWF Buğdayın Türkiye Haritasını Çıkardı

Ekim 2016

EKONOMİ SERVİSİ Tarımda buğdayın sürdürülebilirliği için işbirliği yapan ETİ Burçak ve WWF-Türkiye, buğdayın geleceğine sahip çıkmak için Türkiye'nin Buğday Atlası'ını çıkardı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, Eti Burçak'ın 47 yıl önce satışa sunulan bir ürün olduğunu Burçak'ın hammaddesinin buğday olduğunu söyledi. Polatoğlu, "Buğday doğaldır. Eti Burçak markamız ile doğal olan bu en önemli gıdanın yani buğdayın sürdürülebilirliğine önem veriyoruz" dedi.

Doğal kaynakların korunması kadar temel besin maddelerinin doğru koşullarda yetiştirilebilmesinin de çok önemli olduğunu ifade eden "Bu da "sürdürülebilir tarım" anlayışına sahip olmaktan geçiyor. Eti olarak tarımsal sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye büyük önem veriyoruz. WWF-Türkiye ile 8 yıl önce başlattığımız işbirliğinin, sürdürülebilir tarıma verdiğimiz önemin en güçlü göstergelerinden biri olduğunu belirtmek isterim" diye konuştu.

Polatoğlu, "Şimdiki aşamada Eti olarak sürdürülebilir tarıma verdiğimiz önemi buğday konusu özeline taşımayı ve bu toprakların yani Anadolu'nun buğdayına sahip çıkmayı hedefliyoruz. Bu amaçla WWF-Türkiye ile Türkiye Buğday Atlası'nı hazırladık. Buğday Atlası ile Türkiye'nin buğday çeşitliliğini öne çıkarmayı, yerel buğday çeşitlerimizin karşı karşıya bulunduğu tehlikelerle ilgili farkındalık yaratmayı ve alınması gereken önlemleri geliştirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. Polatoğlu, dünyada buğdayda en büyük üretimi AB, Çin, Hindistan, ABD, Rusya, Kanada, Ukrayna ve Avustralya gibi ülkelerin yaptığını, Türkiye'nin yılda 20 milyon tonluk üretimle onuncu sırada yer aldığını, yaklaşık 2,9 milyon çiftçi olduğunu söyledi.

Hedef çeşidi korumak

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak da yeni işbirlikleri Türkiye'nin Buğday Atlası'na ilişkin şöyle konuştu. "Buğday Atlası, artan insan nüfusuna karşılık azalan kaynaklarla birlikte gıda güvenliği açısından dünya gündeminde hızla ön plana çıkan buğdayın biyolojik, genetik mirasımızdaki yerini ortaya koyarak, buğday çeşitliliğimizin kamuoyunca daha iyi bilinmesine, konulmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.’’

Paylaş